Werken en leren
Als kraamverzorgende is elke dag weer anders. Je helpt elke keer een gezin in de meest bijzondere tijd van hun leven. Het kan zelfs zo zijn dat je aanwezig bent bij de bevalling, waar je de verloskundige assisteert; thuis of in het ziekenhuis. Daarna richt jij je op de kraamtijd waarbij je de kraamvrouw en de baby verzorgt. Het is jouw taak om het gezin te informeren en adviseren over de verzorging van de baby. Omdat elk gezin anders is, stem je de zorg die je levert af op de wensen van het gezin. Daarnaast heb je een belangrijke signalerende en observerende functie en verricht je huishoudelijke taken.
Kortom: door jou kunnen de kersverse ouders onbezorgd genieten van hun kraamtijd.
We hebben afhankelijk van jouw opleiding en ervaring diverse opleidingsmogelijkheden tot kraamverzorgende:
Ik ben een her-intreder in de kraamzorg
Welkom terug! Samen met jou gaan we kijken naar welke scholingen je nog nodig hebt om je opnieuw te kunnen registreren bij het KCKZ. De studietijd is in eigen tijd, maar de opleidingskosten betalen wij voor je. Daarnaast werk je eerst 150 uur onder 1 op 1 begeleiding met één van onze kraamverzorgenden, voordat je weer zelfstandig naar de gezinnen gaat. Deze uren krijg je uiteraard uitbetaald. Bekijk de vacature.
Ik heb een diploma Verzorgende-IG, Verpleegkunde of vergelijkbaar (zij-instroom)
In ongeveer 5 maanden word je opgeleid tot kraamverzorgende (keuzedeel Verdieping Kraamzorg bij het ROC Menso Alting). De studietijd is eigen tijd, maar de opleidingskosten betalen wij voor je. Daarnaast werk je minimaal 150 uur onder 1 op 1 begeleiding en nog minimaal 250 uur met begeleiding op afstand (stand alone). Deze uren krijg je uiteraard uitbetaald. Bekijk de vacature.
Ik wil werken en leren (BBL)
We zijn een erkend leerwerkbedrijf en bieden regelmatig BBL-leerwerkplekken aan voor de volgende opleiding:
-15 maanden branche erkende opleiding tot kraamverzorgende bij ROC Menso Alting of Geboortezorg Academie
Voor de duur van de opleiding krijg je een leerarbeidsovereenkomst voor 20 of 24 uur per week. De opleidingskosten zijn voor jezelf. Ervaring of opleiding in de zorg is geen vereiste voor een BBL-leerwerkplek. Houd onze vacaturepagina in de gaten voor actuele vacatures.
Ik doe de BOL opleiding tot Verzorgende IG en wil stage lopen
Ben je tweede of derdejaars student Verzorgende IG en zoek je stageplaats in de kraamzorg? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!
Bijscholing
Ben je eenmaal werkzaam binnen het vakgebied van de kraamzorg, dan zijn er nog volop mogelijkheden je verder te bekwamen of te specialiseren. Dit zijn enkele voorbeelden:
- Bij- en nascholing gericht op borstvoeding
- Specialisatie gericht op borstvoeding, de opleiding tot lactatiekundige
- Pathologie in relatie kraamvrouw en pasgeborene
- Babymassage
- Babyreanimatie
- BabythuisZorg medewerker
- EHBO bij kinderen
- Trainingen/cursussen gericht op het geven en verzorgen van informatie en instructie met betrekking tot klanten in de kraamzorg
- Trainingen/cursussen gericht op onderwijs en begeleiding van leerlingen in de kraamzorg
- Diverse programma’s gericht op bijvoorbeeld couveusenazorg, voedingsproblematiek, veiligheid, vroegsignalering, vroegtijdige partusassistentie etc.